Gastronomia od zawsze uchodziła za dochodową branżę. Przepis na sukces w przypadku tej dziedziny jest prosty: dobra lokalizacja, smaczne jedzenie i atrakcyjne ceny przekładają się na zadowolenie klientów, którzy nie tylko sami wracają po smakołyki, ale i stanowią najlepszą możliwą reklamę. W kontekście jakości sprzedawanych dań i pobieranych za nie opłat właściciel ma niemałe pole do manewru, natomiast inaczej wygląda to w kwestii lokalizacji. Nierzadko ciężko taką znaleźć. Rozwiązaniem eliminującym ten problem są budki gastronomiczne.
Alternatywa dla ograniczonej działalności restauracji
W czasach pandemicznych zarówno hotele, jak i różnego rodzaju restauracje borykają się ze sporym kryzysem. Kolejne obostrzenia przynoszą straty, a zamknięci w domach konsumenci nie mogą udać się na posiłek do jednej z dziesiątek knajp znajdujących się w okolicy. Jednak ta sytuacja nie oznacza, że należy załamywać ręce i rezygnować z pomysłu, jakim jest budka gastronomiczna, gdyż w obecnych realiach to jedyne sensowne wyjście.
Kiosk gastronomiczny z racji niewielkich gabarytów nie pozwala przyjmować dużej ilości klientów wewnątrz. Niektórzy zarządcy decydują się na ustawienie stolika bądź dwóch, ale poprzez ten zabieg ograniczają swoją przestrzeń, więc w znakomitej większości przypadków budki gastronomiczne specjalizują się w zamówieniach na wynos. Przy obecnym kryzysie nie ma lepszej opcji na płynne prosperowanie. Zamawiający odbierają zamówienia i mogą cieszyć się smakiem ulubionych potraw w zaciszu własnego domu.
O krok przed konkurencją
Rozrastające się metropolie są okazją do rozwoju dla lokalnych biznesów. Od kilku lat obserwujemy, jak przysłowiowe grzyby po deszczu wyrastają osiedla mieszkaniowe na obrzeżach miast, skupiając w ten sposób tysiące osób w jednej lokalizacji. Często w nowych budynkach wyznaczane są także lokale użytkowe, ale ich najem jest drogi, dlatego lepszą alternatywą są kioski handlowe. Jeśli domeną naszego interesu jest tematyka kulinarna, docelową siedzibą firmy na nowopowstałym blokowisku powinna być budka gastronomiczna.
Dzierżawa gruntu jest znacznie tańsza niż opłacanie comiesięcznych, horrendalnie wysokich stawek najmu za kilku lub kilkunastometrowy lokal, który nierzadko trzeba własnym sumptem doprowadzić do używalności, ponieważ podobnie jak mieszkania, jego stan jest typowo deweloperski. Budki gastronomiczne adaptuje się szybko i tanio, a sam zakup takiej konstrukcji charakteryzuje się niskimi kosztami. Kiedy konkurencja będzie z mozołem wykańczać lokum w bloku, kiosk gastronomiczny będzie działał w najlepsze, budując markę i zdobywając klientów.
Dogodna lokalizacja fundamentem zysków
Handel jest fundamentem każdego biznesu, gdyż generuje potrzebne do funkcjonowania dochody. Sprzedaż dóbr jest motorem napędowym gospodarki, a dotarcie do nabywców głównym zagadnieniem, nad jakim głowią się właściciele firm. Jedni stawiają na reklamę, ale niestety nie zawsze przynosi ona spodziewany skutek. Tymczasem najprostszym rozwiązaniem jest umiejscowienie podmiotu w punkcie, gdzie przepływ osób jest najwyższy. Właśnie tam warto posadowić kontener sklepowy.
Obecnie w miastach obserwujemy znaczne nagromadzenie budynków. Trend ten już dawno wydostał się poza centra, ograniczając przestrzeń ościennych dzielnic. Wspomniane zjawisko stwarza ogromne pole do manewru handlowcom, bo w takich strefach przemieszcza się duża ilość potencjalnych kontrahentów, ale tenże fenomen jest również problematyczny, ponieważ blokuje sposobność znalezienia wolnej placówki, bo wszystkie obiekty są już wykupione lub wynajęte. Wtedy należy zainwestować w kioski handlowe. Ich niewielki metraż sprawia, że da się je bez przeszkód postawić na kilkunastu metrach kwadratowych gruntu. Nie będą nikomu zawadzać, a swoim niebanalnym wyglądem z pewnością zwrócą uwagę kupujących.
Kontener sklepowy wygodną siedzibą przedsiębiorstwa
Kontener sklepowy jest wygodną i funkcjonalną siedzibą przedsiębiorstwa – w tym stwierdzeniu nie ma krzty przesady. Znakomite właściwości adaptacyjne tworzą szansę dopasowania wnętrza do własnych potrzeb bez względu na branżę. Mikro restauracja, budka z odzieżą, warzywniak a może sklepik sprzedający wyspecjalizowane akcesoria? W każdym z tych i wielu innych rozwiązań kontener sklepowy doskonale się odnajdzie! Szerokie możliwości aranżacyjne oraz ułatwienia technologiczne w postaci nieskomplikowanego doprowadzenia poszczególnych sieci generują idealne warunki do rozwoju interesu, przy okazji czyniąc z obiektu komfortową i ergonomiczną bazę z powodzeniem użytkowaną przez cały rok.